skip to Main Content

De rol van fotografie bij employer branding

Employer branding; doe jij er al aan? Zo niet, dan wordt het misschien tijd. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt wordt het voor bedrijven belangrijk om zich zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren, om nieuw talent aan te trekken. Hoe beter je kunt laten zien wat je interessant maakt als werkgever, hoe beter je de beste mensen uit de markt kunt halen en hoe minder groot het verloop is.

Wat is employer branding?

Employer branding is een middel om nieuw personeel aan te trekken en huidig personeel te behouden. Dat doe je door als bedrijf authentiek en onderscheidend te zijn. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder om voor te werken? Hoe wordt jij als werkgever ervaren? Vertel het aan de buitenwereld. Het is dus de branding van het werkgeversmerk.

Waarom is employer branding belangrijk?

Je wilt als bedrijf de beste kandidaten werven, of er binnen jouw sector krapte op de arbeidsmarkt heers, of niet. Employer branding is dus voor ieder bedrijf een zeer goed middel om in te zetten in de jacht naar getalenteerd personeel.

Bijkomend voordeel: het zittende personeel wordt trotser op het bedrijf waarvoor zij werken. Dat is best wel belangrijk, want het vergroot de inzet en verkleint het verloop.

Hoe doe je dat, employer branding?

Allereerst door een goede werkgever te zijn. Zorg dat je personeel het leuk vindt om voor jou te werken. Investeer in zaken die werknemers belangrijk vinden zoals een goede werksfeer, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, afwisseling van het werk, goede balans privé-werk en waardering. Je kunt namelijk moeilijk communiceren dat je een fantastische werkgever bent als dat in werkelijkheid niet het geval is.

Zorg je goed voor je personeel? Bepaal dan welke aspecten je wilt communiceren naar de buitenwereld. Ben je innovatief, heb je een geweldige werksfeer, of ben jij de best betalende werkgever? Is je bedrijf zakelijk of informeel? Beelden zijn daarbij zeer belangrijk. Je kunt wel vertellen over je bedrijf in vacatureteksten of in blogs, maar potentiële kandidaten willen ook graag zíen bij wie zij solliciteren. Het beeld dat potentiële kandidaten hebben van jouw bedrijf zorgt er bovendien voor of zij überhaupt bij jou willen solliciteren.

Breng je bedrijf en je personeel in beeld

Zorg daarom voor professionele foto’s van het bedrijf, die naadloos aansluiten bij de identiteit van jouw bedrijf. Staan er op jouw website bijvoorbeeld portretfoto’s van werknemers in pak met een boekenkast op de achtergrond? Dat wekt een formele en traditionele indruk bij de kijker. Speelse foto’s van breed lachende mensen in gekke poses zorgen weer voor een energieke en benaderbare indruk. Onverwacht gebruik van kleuren, compositie of attributen communiceren dat er bij jouw bedrijf veel ruimte voor creativiteit.

Je werknemers zijn je visitekaartje

Daarnaast zijn je werknemers het visitekaartje van je bedrijf, of ze nu in gesprek zijn met potentiële klanten of tijdens een feestje vertellen over hun werk. Het is dus belangrijk dat zij zich professioneel presenteren op LinkedIn met (je raad het al) krachtige, zakelijke profielfoto’s.

Creëer verwachtingen die aansluiten bij de realiteit

De beelden die je communiceert kunnen je bedrijf maken of breken. Zo wekken onprofessionele beelden een onprofessionele indruk van je bedrijf. Denk dus niet lekker goedkoop uit te zijn door een medewerker of kennisje met een fotografie-hobby in te schakelen of door beelden te kopen van een stockbureau, maar investeer in kwaliteit.

Als de beelden die je communiceert aansluiten bij de realiteit, creëer je verwachtingen die hierop aansluiten en zorg je dat nieuwe werknemers voor jou willen blijven werken. Dat is uiteindelijk het doel.

Back To Top