skip to Main Content

Je passie delen

Met veel interesse volg ik het reilen en zeilen van collega fotograaf Robbert Louwersheimer. Hij timmert lekker aan de weg als bruidsfotograaf. Zijn stijl bevalt me wel. Zijn foto’s zijn fris en clean. De hooglichten zijn een puntje van aandacht, maar dat is hem vergeven. Voor mij heeft hij de gun factor. Zijn vrolijke, sociale karakter zorgt bovendien dat je je snel bij hem op je gemak voelt, en dat is een pré voor zijn werk.

Het werd tijd om eens af te spreken en aan elkaars camera’s te snuffelen. Dat deden we in Kijkduin. Daar is een mooi stukje duingebied dat zich goed leent voor het maken van portret shoots met gezinnen of verliefde stelletjes. Wel erg zanderig. Dat is natuurlijk te verwachten in de duinen, maar het is wel goed opletten als je daar met dure, gevoelige apparatuur aan de slag gaat.

Wat mij vooral interesseerde was de look en feel van Robberts foto’s. Die bleek tot mijn verrassing voor een deel aan zijn camera te liggen. Met een zelfde diafragma, sluitertijd, iso, kelvin en objectief kwam er bij beide camera’s toch een compleet andere foto uit. Hij schiet met een Canon 5d mark II, en ik met een Canon 6d. Zelfs na het aanpassen van de instellingen lukte het maar half om elkaars foto’s te benaderen. Zo bepalend is dus je body!

Verder hebben we wat geëxperimenteerd met Robberts nieuwe reflectiescherm. We waren weg van het resultaat, maar we kwamen een paar handen te kort om het ding in bedwang te houden. Een zuchtje wind en hij wilde er vandoor. Laat ik thuis nou net een statief hebben liggen waar je zo’n scherm in kan hangen…

Het was niet alleen een boeiend en leerzaam uitstapje; ik vond het heerlijk om bezig te zijn met mijn passie, samen met iemand die deze passie deelt. Zeker voor herhaling vatbaar dus.

Back To Top