skip to Main Content

3 Trendy trouwfotografie stijlen

De zoektocht naar een trouwfotograaf voor je bruiloft kan een flinke uitdaging zijn. Fotografen werken in allerlei stijlen en ook de prijzen voor trouwreportages lopen uiteen. Een eerste stap is het uitvinden wat voor een soort beelden jullie mooi vinden. Om daarbij te helpen zet ik drie internationale trends onder elkaar.

1. Light & airy

De lichte, luchtige stijl is al een aantal jaren in de mode. Deze stijl wordt gekenmerkt door lichte kleuren, pasteltinten en een lente achtige look en feel. De Engelse en Amerikaanse foto’s zijn wat fletser, terwijl de Nederlandse variant iets steviger van kleur is met vaak zeer aanwezige blauwtinten.


2. Dark & moody

De donkere, stemmige stijl is een prachtige tegenhanger van de stijl die ik net heb genoemd. De dark & moody stijl wordt gekenmerkt door donkere tinten en onverzadigde kleuren. Dit zorgt voor filmische, spannende beelden. Ik houd erg van deze stijl, vanwege het sfeervolle karakter. Er schuilt veel romantiek in donkere beelden, op een gevoelig en verfijnd niveau. Toch vind ik het ook een risico om deze stijl te gebruiken bij bruiloften, omdat ‘stemmig’ niet een sfeer is die je bij een bruiloft verwacht. Donkere foto’s bij een feestelijke dag kunnen qua emotie wat gaan wringen en het moet dus echt bij je passen. Houd jij van donkere romantiek, dan is dit een goede stijl.

3. Earthy

Deze stijl is nu erg in opkomst en wordt gekenmerkt door aardse tinten. Alle andere kleuren verdwijnen naar de achtergrond. Het zijn foto’s met veel bruintinten en onverzadigde grijstinten. Dit is super hip en sluit naadloos aan bij de bruintinten die nu in de mode zijn en de trendy moderne en industriële woonstijlen. Deze stijl zie je vaak op Instagram en het zou me niet verbazen als het hier zijn oorsprong vindt. Varianten zijn een lichte of juist een donkere stijl, vaak met een vintage look.

Mijn stijl

Ik kan nabewerken in al deze stijlen, maar ik heb natuurlijk een stijl waar ik mijzelf het meest toe aangetrokken voel. Ik houd erg van kleurrijke beelden en kleuren die kloppen met de werkelijkheid. Het groen is dus groen (en niet een soort grauw bruin) en huidskleuren kloppen met de werkelijkheid. Geen extreme kleurverzadiging, maar wel beelden die knallen. Bij fotoshoots in de herfst vind ik het wel heel leuk om de herfstkleuren te benadrukken, maar bruine bomen in de zomer geeft toch een wat vertekend beeld. Bruiloften zijn vaak heel kleurrijk, met prachtige bloemen en iedereen die zich op z’n mooist heeft aangekleed voor jullie speciale dag. Het is toch zonde als daar niets meer van te zien is op de foto’s.

Let goed op bij het maken van je keuze: De bovengenoemde stijlen zijn stuk voor stuk gaaf en hip, maar daarin schuilt ook het gevaar. Over tien jaar zijn deze stijlen zwaar gedateerd, terwijl je trouwalbum nog de rest van je leven meegaat. Als jij later je trouwfoto’s aan je kleinkinderen wil laten zien bestaat de kans dat je ervan baalt dat de kleuren van je bruidsboeket niet kloppen, en je nooit meer zult zien hoe het die dag echt was.

De stijlen nog een keer naast elkaar

 

Back To Top