skip to Main Content

Zakelijke portretten voor Pilatesdocent Geertje van der Stempel

De website van Pilatesdocent Geertje van der Stempel krijgt een opfrisbeurt. Daarnaast wil Geertje naast pilates lessen ook readings aanbieden. Genoeg redenen dus om nieuwe foto’s te laten maken. Aan mij de eer om haar te portretteren.

Passie voor Pilates

Geertjes carrière is niet bepaald rechtlijnig, maar kent een paar verrassende wendingen. Zo heeft ze lang in de mode-industrie gewerkt waarna ze na een faillissement de overstap maakte naar de evenementenbranche. Haar hectische baan en de vele deadlines bezorgden haar echter een burn-out. Een stevige wake-up call die haar dwong om eens goed na te denken over het werk wat ze deed, zoals dat gewoonlijk gaat met burn-outs.

Nu beoefende ze al jaren met veel plezier Pilates. Ze werd sterker en soepeler en en beter in staat om in contact te blijven met haar lichaam. Geertje besloot het roer om te gooien en zich volledig op haar passie te storten. Na het volgen van de docentenopleiding is ze in 2005 begonnen met het verzorgen van Pilateslessen. Eerst bij diverse sportscholen en nu als zelfstandig Pilatesdocent lessen in het Gezondheidscentrum in Leiderdorp en in de Merenwijk in Leiden.

In de afgelopen jaren heeft Geertje zich bekwaamd in het geven van readings, die zij nu naast haar andere activiteiten wil gaan aanbieden. Een bijzondere combinatie die vraagt om portretten met een goed overdachte look en feel.

Portretten die passen bij de website van Geertje

Met het soort werk dat Geertje doet zijn formele, zakelijke portretten niet gepast. Ze zit immers niet ergens hoog in een boom op de Zuidas en is ook geen CEO van een of ander groot bedrijf. Het mag dus allemaal een stuk vriendelijker, zachter en toegankelijker. Sportkleding valt echter ook af vanwege Geertjes plannen om readings te gaan geven en die doe je over het algemeen niet in je fitness tights. Het kan uiteraard wel, maar schept verwarring bij je klanten. En verwarring is meestal iets dat je wilt voorkomen.

Portretten in de natuur

Met een natuurlijke setting kun je alle kanten op. Je kunt het zo formeel of informeel maken als je wil en is altijd aangenaam voor het oog. Dat leek Geertje wel wat, dus we spraken af bij mijn favoriete bos. Na een aantal slechte dagen was het weer omgeslagen en werden we getrakteerd op een prachtig zonnetje en een aangename temperatuur. Perfect weer voor een fotoshoot in de natuur. Gezellig kletsend maakten we al fotograferend een rondje door het bos. Her en der wat dingetjes proberend, want wat goed werkt voor de een past niet bij de ander. Ik vind het altijd heel belangrijk dat de houding waarin je staat of zit natuurlijk aanvoelt, want dan kun je je meer ontspannen en die ontspanning komt de foto’s weer ten goede.

Gezellige shoot

Eigenlijk weet ik niet wat ik leuker vind; fotograferen of het ontmoeten van interessante mensen zoals Geertje. Ik denk dat ik de meeste voldoening haal uit de combinatie van die twee. Voeg daar een prachtig groen bos aan toe en een aangename temperatuur en het feest is compleet.

Wil je meer weten over de Pilateslessen en Akasha readings van Geertje van der Stempel? Kijk dan op haar website.

Heb je na het lezen van deze blog interesse gekregen in het laten maken van zakelijke portretfoto’s? Neem dan contact op voor de mogelijkheden en neem vooral ook een kijkje op mijn website voor meer voorbeelden van zakelijke portretten.

Back To Top