skip to Main Content

Zoeterwoude informatiemagazine 2021

 

vorig jaar ben ik benaderd door Akse Media, een bedrijf dat de creatie en productie regelt van de informatiegidsen van Nederlandse gemeenten. De opdracht: lever twintig foto’s van Zoeterwoude voor het Zoeterwoude informatiemagazine. Het jaar liep ten einde, maar ik vond het een mooie uitdaging, dus die heb ik met beide handen aangegrepen.

In de weken die volgden ben ik door heel Zoeterwoude gaan fietsen, wandelen en autorijden. Ik hield er toch al van om wandelingen te maken door de polder, maar deze opdracht dwong me om op zoek te gaan naar plaatsen waar ik anders nooit kom. En die heb ik gevonden!

Plan van aanpak fotografie Zoeterwoude informatiemagazine

Stap 1 was het zoeken naar mooie locaties, die typerend zijn voor Zoeterwoude. Hier maakte ik vervolgens een checklist van. Dit is belangrijk om te doen, anders heb ik binnen de kortst mogelijke tijd geen enkel idee meer waar ik nou ook alweer mee bezig ben.

Stap 2 was het bedenken wanneer wat gefotografeerd moest worden. Wanneer kan ik het beste op welke plek zijn? Denk bijvoorbeeld aan het vermijden of juist opzoeken van verkeersdrukte, de stand van de zon, of misschien zelfs de stand van de maan.

Stap 3 was het strak in de gaten houden van het weer. We hebben erg veel druilerige dagen gehad. Dat kan een voordeel zijn als je gaat voor grimmige foto’s, maar ik denk dat het mij niet in dank was afgenomen als ik dat had gedaan. De foto’s moesten toch ook een visitekaartje zijn voor de gemeente. Wachten dus op mooi weer. Bij zonnige dagen ging ik vroeg in de ochtend op pad en tegen het einde van de dag, om gebruik te kunnen maken van het gouden uurtje. Tijdens het gouden uurtje is namelijk alles op z’n mooist.

Stap 4 was het evalueren van de gemaakte foto’s en een tweede poging wagen. De foto’s waren goed, maar aangezien ik tijd over had kon ik proberen om bepaalde shots nog beter te doen. Ik wil namelijk altijd het beste uit mezelf halen.

Benieuwd geworden naar het Zoeterwoude informatiemagazine en mijn foto’s? Bekijk ‘m dan hieronder:

 

Back To Top