skip to Main Content

Fotoreportage receptie ter ere van 20-jarig bestaan adviesbureau Morgens

Adviesbureau Morgens bestaat 20 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Door corona kon het bureau niet zo groot uitpakken als het had gewild, maar met het afzwakken van de maatregelen kon Morgens een receptie organiseren voor de oud-medewerkers en ZZP’ers die met het bedrijf samenwerken. Morgens had enorm veel mazzel, want kort na de receptie volgde een nieuwe lockdown. Ik had de mazzel dat ik deze gezellige bijeenkomst mocht fotograferen.

Onder het genot van bubbels, een oesterman, een frietkraam én frikandelbroodjes hebben de consultants herinneringen opgehaald en bijgepraat met oud-collega’s. Morgens-partner Frank van Berkel blikte in zijn speech terug op de ontwikkeling die Morgens tot nu toe heeft doorgemaakt. Dat deed hij aan de hand van zijn papieren agenda uit 2001.

Fotogreportage receptie

Deze feestelijke bijeenkomst wilde Morgens graag vastgelegd hebben. Aan mij de schone taak om de feestelijkheden te fotograferen. Dat bleek nog een behoorlijke uitdaging. Een sfeervolle setting op een binnenlocatie rond borreltijd in het najaar betekent over het algemeen een gebrek aan licht. Zie dan maar eens die gezellige sfeer te vatten zonder de aanwezigen blind te flitsen of de uiterste iso-waarden van de camera op de proef te stellen. Het was voor mij een constante zoektocht naar de juiste instellingen van de camera en de flitser, om toch dat kleine beetje extra licht te hebben. Het mocht natuurlijk niet te veel worden. Dit alles terwijl ik het gezelschap in de gaten hield om leuke momentjes te pakken van geamuseerd kletsende collega’s en een bijzonder fotogenieke oesterman die tussen het gezelschap door wandelde.

Fotoreportage receptie is hard werken

Flink aanpoten dus, zoals je leest. Gelukkig houd ik daarvan en vind ik het daarnaast leuk om mensen te observeren. Zo onopvallend mogelijk natuurlijk, want als mensen zich bekeken voelen door een fotograaf hebben ze nogal eens de neiging om te verkrampen en daar worden de foto’s niet mooier van.

Wat me opvalt is dat juist op de momenten dat ik op een receptie of een feest aan het fotograferen ben en onopvallend door de menigte sluip mensen meer dan anders de neiging hebben om me aan te spreken en praatjes met mij aan te knopen. Als ik op een receptie ben zonder camera en zonder doel gebeurt dit meestal niet. Ik ben er nog niet achter waar dat precies aan ligt en of meer fotografen deze ervaring hebben. Dus mocht je dit lezen als fotograaf en dit fenomeen herkennen, dan wil ik er graag over met je van gedachten wisselen.

Fotoreportage receptie boeken

Organiseer jij een borrel, receptie of een ander event? Dan is het slim om deze vast te laten leggen. De foto’s zijn handig om te gebruiken voor je communicatie uitingen. Zo heb je weer visuele content voor je social media kanalen, je kunt je klanten er blij mee maken en je hebt weer wat extra beeldmateriaal op de plank liggen. Twijfel je? Vraag het dan aan je communicatie medewerker/team of adviseur. En vergeet niet om contact met mij op te nemen om te vragen naar de mogelijkheden, want die zijn er genoeg!

 

 

Back To Top