skip to Main Content

5 redenen voor een unplugged wedding

Als fotograaf vind ik het heerlijk. Wat mij betreft gaat er niets boven een unplugged wedding. Het levert de mooiste beelden op en maakt de dag een stuk rustiger. Maar waarom zou je als bruidspaar voor een unplugged wedding kiezen?

Speciaal voor je bruiloft heb je een professionele fotograaf ingehuurd, die je mooiste dag van moment tot moment vastlegt.  Dan kan het heel vervelend zijn als iedereen ondertussen bezig is met het maken van hun eigen foto’s, met hun smartphone, voor hun eigen herinneringen. Het is toch jullie dag? Mijn advies aan bruidsparen is daarom altijd om terughoudendheid met betrekking tot gebruik van camera’s en mobiele telefoons te communiceren naar de gasten. Een unplugged wedding gaat nog verder en het kan interessant zijn om daarvoor te kiezen.

5 voordelen van een unplugged wedding:

  1. Je gasten zullen niet in de weg lopen, en je fotograaf kan daardoor de mooiste shots maken van jullie bijzondere en emotionele momenten.
  2. Je voorkomt dat je tante, of die maffe vriend van je, precies tijdens dé kus, voor de lens van de fotograaf springt om zelf dat speciale moment vast te leggen.
  3. Je dierbaren komen leuk op de foto, en niet met een mobiele telefoon of iPad voor hun gezicht.
  4. Je verschijnt niet al op social media voordat de dag voorbij is. Je wilt immers zelf eerst de foto’s bekijken en grip houden over wat er van jou op internet wordt geplaatst.
  5. Je gasten zijn niet bezig met hun telefoon, maar hebben echte aandacht! Ze zijn bewust aanwezig en delen de bijzondere momenten met jullie als bruidspaar, en met elkaar.

Unplugged wedding; hoe pak je dat aan?

  • Als je hebt gekozen voor een unplugged wedding, dan kun je dat vooraf naar de gasten communiceren via de ‘save the date’ kaart of in een aparte brief. Je kunt ook zorgen dat de ceremoniemeester voorafgaand aan de ceremonie de gasten nogmaals toespreekt. Zo is het voor iedereen duidelijk wat jullie wensen zijn.
  • De ceremoniemeester kan vooraf de fotograaf aan de gasten voorstellen. Zo weet iedereen dat er een professionele fotograaf aanwezig is en dat je het waardeert als mensen niet zelf aan de slag gaan met hun camera of mobiel. Als fotograaf vind ik dat heel fijn, want tijdens een bruiloft ben ik net een ninja: praktisch onzichtbaar, maar altijd aanwezig tijdens de belangrijke momenten.
  • Je kunt ervoor kiezen om een gedeelte van de dag unplugged te houden. Bijvoorbeeld alleen de ceremonie. Met de officiële shoot erbij heb je dan een mooi album, en je geeft ouders en opa’s en oma’s de kans om ook wat kiekjes te maken van jullie bruiloft.
  • Wil je toch liever de hele dag unplugged houden, dan kun je wegwerp camera’s neerleggen, waarmee je gasten zich kunnen uitleven. Een Photo Booth is ook een leuke oplossing, en levert vaak de gekste en grappigste foto’s op. Een voordeel: die foto’s zijn digitaal.

Haal diep adem

Iedereen kent wel mensen die vergroeid zijn met hun telefoon. Een dag zonder telefoon is heel zwaar als je eraan verslaafd bent. Ook al communiceer je je wensen nog zo duidelijk, het kan altijd voorkomen dat iemand zich niet kan bedwingen. In dat geval luid mijn advies: Haal diep adem, laat het los, en geniet van jullie mooiste dag.

 

Back To Top