skip to Main Content

7 tips voor perfecte LinkedIn profielfoto’s

Een zakelijke portretfoto is een visitekaartje. Als potentiële werkgevers, klanten of opdrachtgevers je LinkedIn profiel bekijken of je Facebook bedrijfspagina vinden, is je profielfoto het eerste wat ze zien. Het is dus zeer belangrijk om een professionele eerste indruk te maken. Met een goede LinkedIn profielfoto geef je een beeld van wie jij bent en waar je voor staat.

Het is dus ook verstandig om goed na te denken over wie jij bent en wat je wil uitstralen. Je kunt daarbij verschillende keuzes maken met kleding en achtergrond. Maar hoe zorg je nou voor een goede eerste indruk? Met deze 7 tips krijg je een perfecte LinkedIn profielfoto:

1. Kies een rustige achtergrond


Het gaat namelijk om jou en niet om alles om je heen. Als ik portretten schiet in een omgeving, zorg ik voor een kleine scherptediepte. Dat wil zeggen dat jij scherp bent en de achtergrond vaag. Daardoor komt de aandacht volledig op jou. Een portret tegen een neutrale, witte, zwarte of gekleurde achtergrond leent zich goed als LinkedIn profielfoto. In zo’n klein vakje wil je immers zo min mogelijk factoren die afleiden van het onderwerp. Je kunt ook je werk als setting gebruiken voor de foto. Stel, je bent automonteur, dan is het erg leuk en origineel om jezelf te laten portretteren in overall, met gereedschap in je handen terwijl je aan een auto werkt. Een echte vakman!

2. Zorg voor een open houding en een benaderbare uitstraling

Past het niet bij je om breeduit te lachen, dan hoef je dat natuurlijk niet te doen. Let er wel op dat je vriendelijk kijkt. Een vriendelijke blik wekt namelijk sympathie op bij potentiële zakenpartners of werkgevers. Een strenge blik en een foto in kikvorsperspectief werken uiteraard averechts.

3. Gebruik één foto

Heb je meerdere zakelijke profielen? Gebruik daar dan de zelfde foto voor. Je vergroot deze manier je herkenbaarheid als je steeds dezelfde foto’s voor Linkedin, Twitter en andere sociale media gebruikt.

4. Zorg voor een recente foto

Het kan helemaal geen kwaad om af en toe een mooie nieuwe foto te laten maken.

5. Zorg dat je goed zichtbaar bent

Zo’n profielfoto op LinkedIn is maar heel klein. Je bent daardoor snel niet goed zichtbaar. Zorg dus voor een foto waar je duidelijk en herkenbaar op staat.

6. Kleed je representatief

Ga je naar een sollicitatie, dan is het verstandig om nette kleding te dragen. Je wekt daarmee een professionele indruk. Dat geldt ook voor een zakelijke portretfoto. Vermijd drukke prints en streepjes. Die leiden namelijk af van je gezicht. Kies voor kleding een tint die past bij de kleur van je huid. Kies tijdloze kleding, bijvoorbeeld een blouse en/of een jasje. Je kunt het ook helemaal anders aanpakken en kiezen voor de kleding die je draagt bij het uitvoeren van je werk, bijvoorbeeld een overall of een uniform.

7. Ontspan

Als laatste de aller belangrijkste tip: ontspan! Als je ontspant ben je op je mooist, en krijg je een schitterend portret waar je zeker indruk mee maakt!

Wil jij indruk maken met perfecte LinkedIn profielfoto’s? Maak dan een afspraak:

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Je bericht

  Back To Top