skip to Main Content

Bedrijfsreportage van The Guitarshop

Laatst kreeg ik de opdracht om een bedrijfsreportage te maken van The Guitarshop, een gitarenwinkel in Apeldoorn. Een grote winkel met een zeer mooie gitarencollectie. Erg leuk om te fotograferen dus!

Ik heb de winkel gefotografeerd en daarnaast een portret gemaakt van een van de medewerkers, die de shoot ondertussen prachtig begeleide op een van de gitaren uit de winkel. Dat maakte het tot een zeer afwisselende bedrijfsreportage. Wat ik natuurlijk erg leuk vind!

Het portret was nog best ingewikkeld. Niet alleen de gitarist moest op de foto, maar ook de achtergrond moest mooi uitgelicht worden. Ik wilde ook een lichtje op de twee versterkertjes in de hoek. Dat maakte het een uitdagende foto om te maken.

Bedrijfsreportage; waarom zou je?

Een bedrijfsreportage kun je inzetten voor allerlei doeleinden. Het is een visuele presentatie van je bedrijf. Potentiële klanten krijgen zo een indruk. Wat voor een indruk dat is, hangt af van de foto’s die je gebruikt. Je wil dus goede foto’s hebben!

Die foto’s kun je gebruiken om je website mee aan te kleden. Je kunt ze posten op social media, inzetten als stockbeelden en gebruiken bij andere vormen van interne- en externe communicatie zoals bijvoorbeeld corporate magazines.

Vooral voor bedrijven die veel actief zijn op social media is het fijn om regelmatig een lading nieuwe foto’s te hebben die lekker gedeeld kunnen worden.

Wat wil je doen met de bedrijfsfoto’s?

Het hangt er dus helemaal vanaf waar je de foto’s voor wil gaan gebruiken, wat voor een soort bedrijfsfoto’s je nodig hebt. Portretten van medewerkers, sfeerbeelden, details of overzichtsfoto’s? Allemaal kan natuurlijk ook. Het kost echter veel tijd om goede foto’s te maken. Dat wordt nogal eens onderschat. Bedenk dus van te voren je budget, het aantal uur dat je vrij kunt maken en wat je het meeste nodig hebt. Je kunt natuurlijk meerdere sessies plannen, of een dag de tent dichtgooien en je met z’n allen vol op de klus storten.

Alles is mogelijk!

Back To Top