skip to Main Content

Bruidsreportage Sven & Femke

Op 9 oktober was de grote dag van Sven en Femke. De dag dat ze elkaar het ‘ja’ woord gingen geven op het stadhuis in Leiden. En ik mocht deze dag de bruidsreportage verzorgen.

Start van de dag

Voor mij begon de dag om 11 uur bij het huis van het paar. Sven was vertrokken naar een vriend, elders in de stad en Femke kwam terug van de kapper, met prachtige haren en make up. We hadden een ruime planning, waardoor ik op mijn gemak kon beginnen met het fotograferen van de ringen in het doosje, haar schoenen en accessoires. Toen alle bruidsmeisjes waren gearriveerd werd Femke in haar jurk geholpen, wat ook een paar mooie platen opleverde.

Nu was het wachten op Sven, die Femke op kwam halen met de taxi. Die taxi bracht het paar bij de Hortus Botanicus, waar we de portretten gingen schieten. Het was een stralende dag. Dat was fijn voor het paar, maar het bezorgde mij spannende momenten. Ik moest extra goed op mijn hooglichten letten. Die verlies je gemakkelijk met een witte jurk.
We hadden ruim een uur de tijd in de Hortus, dus ik kon lekker mijn gang gaan. Het bruidspaar was zeer ontspannen, wat de foto’s zeer ten goede kwam. Kleding, kapsel; het maakt allemaal niet zo veel uit. Een ontspannen mens is een mooi mens. Hun blijdschap en ontspanning maakte mijn werk een stuk makkelijker. Ik hoefde er niet veel aan te doen om ze op hun gemak te stellen en aanwijzingen geven was niet nodig.

 

Stadhuis

De volgende stop was het stadhuis, waar de familie en vrienden van het paar zich hadden verzameld. Nog even snel een foto van het gezelschap onderaan de trap, en dan naar binnen.

Hoewel het stadhuis in de jaren 20 van de vorige eeuw op de gevel na is afgebrand ziet het pand er van binnen toch prachtig uit. Het statige art deco interieur gaf een plechtige uitstraling aan de ceremonie. Ik ben nog steeds geen fan van flitsen, maar in deze ruimte was het on ontkoombaar.
Na een boottocht met het hele gezelschap door de binnenstad van Leiden stond het toasten en taart aansnijden op het programma, gevolgd door een fotomoment met familie, in allerlei samenstellingen. Vooral een taart en mooi gedekte tafel voor het diner zijn leuke elementen om eens lekker op los te gaan. Bij voorkeur met een 100 mm lens.

Na het diner zaten de belangrijkste momenten van de dag erop. Wat restte was het feest, maar daar hoef je je als fotograaf niet voor uit te sloven. Deze foto’s zijn vooral ter registratie.

Voor dit paar was het de mooiste dag van hun leven. Voor mij was het een eer om dit vast te mogen leggen… En daarnaast ook een heerlijke bezigheid!

Techniek van de fotograaf

De bruidsreportage heb ik geschoten met deze objectieven:

  • 50mm EF f1.4 USM
  • 100mm EF f2.8L MACRO IS USM
  • 24-105mm EF f4L IS USM

 

Een selectie van de bruidsreportage heb kun je bekijken in mijn portfolio!

 

Back To Top