skip to Main Content

Criteria voor fotoshoot-locaties

Om de zoveel tijd trek ik eropuit om nieuwe locaties te zoeken voor fotoshoots. Dat doe ik omdat ik overal naartoe wil kunnen met mijn klanten. Als ik her en der in de regio leuke en makkelijk bereisbare fotolocaties weet kan ik bij ieder jaargetijde de beste plekjes bieden voor de mooiste foto’s. Het vinden van goede fotoshoot-locaties is echter niet gemakkelijk, omdat ik de nodige eisen stel.

Parkeren bij fotoshoot-locaties

Ik ben behoorlijk kritisch als het gaat om locaties voor fotoshoots. Een plek moet aan verschillende eisen voldoen om in aanmerking te komen. Het begint al bij het parkeren. Dat moet niet te veel gedoe opleveren. Helaas merk ik dat het overal steeds drukker wordt en parkeren op veel plaatsen een grotere uitdaging is dan tien jaar geleden. Het is dus belangrijk voor mij om te weten op welke momenten ik het beste op bepaalde plaatsen terecht kan en eventuele alternatieven.

Locatie op loopafstand

Waar ik ook op let is de afstand van de parkeerplaats tot de locatie van de fotoshoot. Die mag niet te lang zijn. Mensen die slecht ter been zijn moeten probleemloos op die plek kunnen komen. Ben je niet zo mobiel door je zwangerschap, heb je kleine kinderen of gaan je negentigjarige opa en oma mee, dan moet je gewoon naar die mooie locatie toe kunnen. Deze eis die ik aan de locatie stel zorgt ervoor dat een aantal prachtige plekken niet voldoen. Die houd ik achter de hand voor mensen met wilde plannen en bijzondere wensen.

Mogelijkheden ter plaatse

Ik zoek altijd plekken uit waar ik verschillende creatieve mogelijkheden heb. Hoe meer, hoe beter. Denk aan bankjes, boomstronken, bomen waar je in kunt klimmen en bruggetjes. Deze elementen hebben niet alleen een decoratieve waarde maar zorgen ook voor meer dynamiek in de foto’s. Je kunt er namelijk op allerlei manieren tegenaan zitten, leunen of hangen. Voor veel mensen is dat in het begin een beetje onwennig, tot er een knop om gaat en de ideeën vanzelf komen. Vooral bij groepsfoto’s maakt het een wereld van verschil.

Familieshoot

Mijn fotoshoot-locaties

Ik heb verschillende fotoshoot-locaties in de regio waar ik graag naartoe ga en een aantal extra opties. Daar zit van alles tussen. Denk aan landschapsparken met de uitstraling van een bos, statige landschapsparken, strand, duinen en een verwaarloosde maar excentrieke tuin van een gesloten feestlocatie. Zo is er voor ieder wat wils.

 

Back To Top