skip to Main Content

Grote familie fotoshoot op de heide


Ik mocht weer een familie fotoshoot doen met een hele leuke familie. Een echtpaar met twee dochters, diens echtgenoten en de kleinkinderen. Een behoorlijke groep dus. Ditmaal was de shoot niet bij mij in de buurt maar verder van huis. Dat maakte de uitdaging iets groter, omdat we naar een locatie gingen waar ik nog nooit was geweest.

Familieshoot op de Holterberg

We gingen naar de Holterberg, waar vlak naast een kleine parkeerplaats de heide al begon. Het was een gure, bewolkte dag, maar gelukkig bleef het droog. De natuur was mooi, maar ook wat grauw. We zijn immers al een eindje in de herfst. Zo op het eerste gezicht leek het maar een saaie, sombere setting voor de shoot, maar ik was er heel blij mee. Het licht was zacht en doordat de zon te vergeefs door het wolkendek probeerde te dringen kon ik moeiteloos spelen met het tegenlicht. Dat was er wel, maar niet te veel. Mooi zacht en subtiel.

 

Handige plekjes voor een fotoshoot

Ik zoek altijd naar dingen in de omgeving die ik bij een shoot kan betrekken, zoals bankjes, boomstronken, bruggetjes en bomen met lage takken waar je op kunt zitten en in kunt klimmen. Dat voorkomt namelijk dat de foto’s statisch worden. Gelukkig was er zo’n  fijne klim-boom aanwezig en konden alle kinderen mooi de boom in. Een van de wandelpaden was langs de route afgezet met houten balken. Ideaal om op te zitten! Zo kon ik iedereen leuk in plukjes neerzetten en draperen.

Familie fotoshoot boeken

Vaak hoor ik de opmerking: “Zo vaak zijn we niet met z’n allen bij elkaar.” Dat is gelijk wat een familieshoot zo leuk maakt, want hoeveel foto’s heb je waar iedereen op staat en die ook nog eens van een professionele kwaliteit zijn? De waarde zit in de familie, in het samenzijn en elkaar. En je maakt samen weer een mooie herinnering.

Tip: Plannen jullie wel eens een dagje weg met de familie? Plan de fotoshoot dan tijdens die dag. Bijvoorbeeld een leuke activiteit in de ochtend zoals een fietstochtje of een museumbezoek, vervolgens lekker lunchen, de fotoshoot in de middag, en daarna lekker aan de borrel en een afsluitend etentje met z’n allen.

Back To Top