skip to Main Content

Familieshoot in de duinen

Familieshoot op het strand

Ik mocht weer een familieshoot doen. Deze keer in de duinen met een leuk gezinnetje. Een moeder met haar zoon en dochter. De foto’s waren bedoeld om de vader mee te verrassen, ter ere van zijn verjaardag. Wat een persoonlijk en origineel cadeau!

Familieshoot op het strand

Ze kwamen bij mij met de vraag of ik ook familieshoots deed op het strand. “Natuurlijk,” was mijn antwoord. In principe kun je me overal naartoe sturen voor een fotoshoot, al heb ik wel mijn favoriete plekjes. Ik ga daarnaast regelmatig op zoek naar nieuwe locaties, omdat ik een breed palet aan mogelijkheden ter beschikking wil hebben. Daardoor wist ik ook een stuk strand met een paar duinen die een ideale locatie vormden voor een familieshoot. Het bood alle mogelijkheden voor het maken van foto’s, er was makkelijk in de buurt te parkeren en op loopafstand.

Familieshoot op het strand

Duinen doen het altijd goed

Ik kies altijd een locatie waarbij ik gebruik kan maken van de omgeving. Dat doe ik met een reden. Als je alleen maar kunt staan is het lastig om speelsheid in de foto’s te krijgen. Het wordt snel een beetje statisch en al helemaal bij shoots met meerdere personen. Met bankjes, bruggetjes en boomstronken wordt het een stuk makkelijker. Dan kunnen mensen zitten of ergens tegenaan leunen en ontstaat er sneller ontspanning en spontaniteit.

Duinen zijn fijn om mee te werken. Je kunt van duinen af rennen, er bovenop gaan staan, erin gaan zitten en als er hoog gras groeit kan ik er tussendoor fotograferen.

Familieshoot op het strand

Lekker rennen over het strand

De kinderen konden prima hun energie kwijt. Ze renden van de duinen af en stoeiden met hun moeder langs de branding. Ik liet ze lekker hun gang gaan, fotografeerde de taferelen en gaf opdrachtjes tussendoor.

De tijd vloog. Voor we het wisten had ik verschillende kaartjes volgeschoten en zat het er weer op. Ik had er vreselijk veel lol in om dit fotogenieke gezin te portretteren en ik kijk met plezier terug op deze geslaagde shoot.

Lees je dit en bedenk je dat het toch wel heel leuk is om een familieshoot te doen, omdat je mooie foto’s wilt van je gezin, of om de foto’s aan iemand cadeau te geven bij een gelegenheid? Maak dan een afspraak of vraag naar de mogelijkheden.

Back To Top