skip to Main Content

Flitsen in Frankrijk

Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Daar sta ik regelmatig bij stil, want hoe meer vaardigheden ik beheers, hoe leuker mijn werk wordt. Zo had ik bedacht dat ik nog wel het een en ander kon leren over flitsen met meerdere flitsers.

Daarom reisde ik weer af naar Frankrijk. Ditmaal voor een privé cursus bij fotograaf Patrick Mollema.In een week tijd leerde ik alles over licht. Hoe je het kunt tegenhouden, buigen, en hoe je er mooie verloopjes mee kunt maken op je achtergrond. Ook leerde ik alles over het aansturen van modellen en elegante en minder flatteuze houdingen. Ook ontdekte ik dat de ‘beauty’ in beauty dish eigenlijk nergens op slaat. Je krijgt er hoe dan ook spuuglelijk licht mee.

Buiten flitsen

Toen ik in Frankrijk arriveerde was het nog een graad of 16. In enkele dagen steeg de temperatuur echter naar een heerlijke 25 graden, waardoor de omstandigheden ideaal waren om ’s avonds buiten te fotograferen. De hele wereld werd mijn studio, met mooie blauwe avond luchten als bonus. Al vrij vroeg in de week was het raak. Ik moest bij het vallen van de avond drie modellen uitlichten (Patricks vrouw Babs en hun twee dochters), licht van een beeldscherm simuleren en nog een extra lichtje toevoegen voor de sfeer. Ik was zomaar ineens met 5 flitsers in de weer.

familieshoot

Flitsen met CTO

De avond erna was het weer prijs. Ik ging meneer en mevrouw Neiroti portretteren voor hun eigenhandig tot woonhuis omgebouwde watermolen, met één flitser op het echtpaar, één op de molen en één op het water. Op de flitser die ik gebruikte voor het echtpaar ging een CTO, een Colour Temperature Orange. Hierdoor kon de kleurtemperatuur van het beeld omlaag, zonder dat het stel gelijk blauw uit zou slaan. Ideaal! Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.

portretshoot echtpaar

Licht, licht en nog eens licht

Alles draaide erom deze week, en ik heb vreselijk veel bijgeleerd. Werken met meerdere flitsers en de effecten van verschillende soorten licht. Ik weet alles wat ik moet weten. Nu is het alleen nog héél véél doen. Daar kun jij mij bij helpen. Heb je een fotograaf nodig? Ik sta voor je klaar!

BewarenBewaren

Back To Top