skip to Main Content

Foto met een verhaal

De Facebook opdrachtjes waarbij je iets moet plaatsen en vervolgens mensen moet nomineren vliegen je om de oren. Ik heb weer een nominatie te pakken. Deze opdracht is best grappig en aangezien ik het toch met de wereld deel kan ik het net zo goed ook als bericht op mijn website plaatsen.

Garagebedrijf

Dit stilleventje is afkomstig uit garagebedrijf Mulder, vlak voordat het werd opgedoekt wegens mijn vaders pensioen. Een paar maanden voor de sluiting ging ik er een paar uurtjes naartoe met mijn camera om de plek vast te leggen waar mijn vader zo’n beetje zijn hele leven hard had gezwoegd, om zijn gezin te kunnen onderhouden en om mijn broer en mij een goede toekomst te kunnen geven.

Stillevens

Na de oorlog is mijn opa ooit op die plek met de garage begonnen. Mijn vader is erin opgegroeid. Hij heeft het bedrijf overgenomen en verder opgebouwd.

De plek was een aaneenschakeling van kleine stillevens. Bakken met schroefjes en moertjes en voorwerpen waarvan ik geen idee had waar ze voor dienden. Sommige objecten leken al vijftig jaar niet van hun plek te zijn geweest. Die kans is natuurlijk klein, maar dat was het gevoel dat ik daar soms kreeg.

Het is een heerlijk onderwerp om te fotograferen, maar niet om er dag in dag uit te zijn. Ik ben blij dat mijn vader nu warm, behaaglijk en droog van zijn pensioen kan genieten.

Back To Top