skip to Main Content

Het gouden kwartiertje tijdens een fotoshoot

fotoshoot
Een fotoshoot duurt bij mij minimaal een uur. Dat heeft een reden. De meeste mensen staan niet dagelijks voor de camera en dan kan het wat onwennig zijn in het begin. Dat is helemaal niet erg. Samen werken we toe naar het gouden kwartiertje…

Bewust van jezelf

Tijdens een fotoshoot ben jij het middelpunt en daardoor kun je je ineens erg bewust worden van jezelf. ‘Sta ik goed? Waar laat ik mijn armen? Zit mijn haar wel goed? Hoe moet ik eigenlijk kijken?’

Zoals met alles in het leven: laat het los, en het komt goed. Ik help daarbij, met allerlei kleine opdrachtjes. We gaan heel relaxed gewoon wat dingetjes uitproberen. Zijn we op een buitenlocatie, dan zet ik je op een bankje, laat ik je tegen een boom leunen of zet ik je hier en daar leuk neer. Op een gegeven moment kom je vanzelf in een flow.

Gouden kwartiertje

Je krijgt de smaak te pakken, bent lekker ontspannen en hebt er lol in. Mooi. Dat is de bedoeling! Ik verkoop immers niet alleen foto’s, maar ook een leuke beleving. In minimaal een kwartier en maximaal een half uur gaan we helemaal los in de flow. Daarna worden je kaken stijf en neemt de energie af. Dat is het moment om te stoppen. Doorgaan heeft dan weinig zin, omdat je het niet goed meer op kunt brengen om die ene perfecte blik vast te houden en de vermoeidheid zichtbaar wordt.

Deze spanningsboog zie ik vrijwel bij iedereen die niet dagelijks voor de camera staat. Wanneer je lekker in je vel zit zul je sneller de smaak te pakken hebben dan wanneer je je dag niet hebt. Die tijdsspanne waarin we de meeste lol hebben en we echt leuke foto’s maken, noem ik het gouden kwartiertje.

Het gouden uurtje

Niet te verwarren met het gouden uurtje. Dat is heel iets anders! Het gouden uurtje is het uur vóór zonsondergang en het uur na zonsopkomst, als de zon laag aan de hemel staat, het licht zacht is en de schaduwen lang. Het gouden uurtje leent zich goed voor foto’s met tegenlicht en een romantische, dromerige sfeer.

Fotoshoot tijdens het gouden uurtje? Ik houd ervan om op tijd te beginnen, zodat we lekker in een flow zitten als het licht op z’n mooist is.

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen in een leuke, spontane fotoshoot? Alleen, met je lief of met je familie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.

Back To Top