skip to Main Content

Ik ben lid van DuPho. Wat houdt dat in?

lid van DuPho

Misschien heb je het zien staan in de footer van mijn website: Ik ben lid van DuPho. Ben je geen fotograaf, dan is de kans groot dat je geen idee hebt wat dat inhoudt. Daarom leg ik het uit.

Dutch Photographers

DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen. DuPho gelooft in de kracht en waarde van beeld, verbindt, inspireert, adviseert en vertegenwoordigt fotografen op juridisch, zakelijk en creatief gebied. DuPho zet zich in voor de positieverbetering van professionele fotografen op het zakelijke, maatschappelijke en culturele vlak. Zij brengt hun werk en het vak nationaal en internationaal actief onder de aandacht.

Lid van DuPho

DuPho-leden hebben een erkende opleiding afgerond. Van fotografen die autodidact zijn of hun opleiding niet hebben afgerond wordt het werk beoordeeld op professionaliteit. Hierdoor weet je als klant zeker dat je te maken hebt met een professional als de fotograaf in kwestie lid is van DuPho.

Bij het lidmaatschap hoort een eigen profielpagina. Je kunt mij dus ook terugvinden op de website van DuPho.

Het wemelt tegenwoordig van de mensen die bijklussen met hun uit de hand gelopen fotografie hobby. Daarnaast staan er in Nederland zo’n 10.000 mensen als fotograaf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarvan zijn er 2000 lid van DuPho.

Voordelen van DuPho

Het lidmaatschap biedt een aantal voordelen. Zo mag ik als lid bijvoorbeeld de Algemene Voorwaarden van Dupho gebruiken. Deze beschermen niet alleen mij, maar jou ook. Daarnaast kan ik gebruikmaken van de juridische dienst voor rechtsbijstand en advies over auteursrecht, ondernemersrecht, contractenrecht en incassozaken.

DuPho vormt ook een platform voor discussie, uitwisseling, educatie, deskundigheidsbevordering en bescherming van het auteursrecht. De organisatie publiceert artikelen en organiseert workshops en informatieve bijeenkomsten.

Verder biedt een DuPho lidmaatschap betrouwbaarheid naar opdrachtgevers. In een markt waarin het krioelt van de amateurs, weet je dat je met een Dupho fotograaf iemand aanneemt die haar vak serieus neemt.

 

 

 

Back To Top