skip to Main Content

Interview met DIGIFOTO Pro

En toen werd ik ineens benaderd voor een interview…. Het toonaangevende fotografie magazine DIGIFOTO Pro nam enkele weken geleden via Instagram contact met mij op voor een podcast interview. Ik was verbaasd en vereerd!

Hobby account trekt de aandacht

Ik heb twee Instagram accounts. Het account monique.mulder.fotografie gebruik ik als portfolio. Het andere account, picture.the.little.things, gebruik ik om Instagram te doorgronden en alle foto’s te delen die ik maak voor de lol tijdens mijn struin-sessies in de natuur. Dat account staat helemaal vol met macro foto’s van kleine beestjes en bloemen, afgewisseld met hier en daar een of andere Oostenrijkse berg, Frans straatje, Kroatisch pleintje en wat dieren die ik ontmoet tijdens mijn wandelingen, zoals vossen, schotse hooglanders en konikpaarden. Het draait allemaal om de kleine, simpele dingen waar ik blij van word. Een bloemetje, mooie natuur, dieren en ander klein geluk.

Al vanaf de start, enkele maanden geleden, loopt dit account als een trein. Ik heb al bijna 3000 volgers en ik breek mijn hoofd over de vraag waarom. De consistentie in beeldgebruik? Of misschien het onderwerp? Waar het ook aan ligt, ik ben blij met alle aandacht. Hoe meer, hoe beter, want ik ben fotograaf en ik wil opdrachten. Lukt dat niet via mijn portfolio account, dan misschien via mijn hobby account. Maakt mij niet uit. Mijn hart klopt voor de fotografie.

vliegenzwam

DIGIFOTO Pro wil interview over herfstfoto’s

DIGIFOTO heeft op de een of andere manier mijn picture.the.little.things account gevonden en was kennelijk zo aangetrokken door de inhoud dat ze er graag een interview over wilde. Het interview ging specifiek over herfstfotografie. Het is nu immers herfst, en bij gebrek aan vlinders ben ik nu druk alle paddestoelen aan het fotograferen die ik tegenkom. De herfst is een geweldig leuk seizoen voor macrofotografie, omdat er zoveel moois gebeurt in de natuur.

Ik heb gevraagd of ik vooraf de vragen mocht krijgen, zodat ik mij op het interview kon voorbereiden. Dit om gestotter en suffe antwoorden te voorkomen. Ik wil natuurlijk wel graag dat het leuk is om naar te luisteren en me niet achteraf realiseren dat ik de helft vergeten ben om te vertellen. Ik ben er heel blij mee dat ik de vragen vooraf heb gezien, want de eerste vraag was al heel moeilijk: Kan je omschrijven wat jouw herfstfoto’s zo bijzonder maakt? Ja, daar sta ik dus helemaal niet bij stil, want ik maak ze voor de lol en ik wil er blij van worden als ik er naar kijk (en hoop natuurlijk dat het op anderen het zelfde effect heeft). Wat er zo bijzonder aan is kunnen anderen denk ik dus ook beter beoordelen dan ik. Ik vrees bovendien dat ik te streng en te kritisch ben om mijn eigen werk ooit bijzonder te vinden. Zelfs al komt het ooit in een museum te hangen, dan zal ik altijd blijven kijken naar de fotografen die ik bewonder en beter vind dan ik. Ik ben mijn grootste criticus.

DIGIFOTO interview nu online

Wil jij mij horen kletsen over mijn herfstfoto’s? Dat kan! Het interview is nu online te beluisteren op de website van DIGIFOTO. Het inleidende tekstje met herfstfoto kun je lezen en bekijken op de pagina van de november podcast. Mijn interview en natuurlijk de hele podcast kun je beluisteren via het DIGIFOTO kanaal op soundcloud. Wil je het interview liever lezen, in plaats van luisteren? Dat kan ook!

 

Back To Top