skip to Main Content

MainStreet #Play tour

MainStreet gaf weer vier concerten, de ‘#Play tour’, verspreid door het land. Bij het concert in Leiden en in Breda was ik als fotograaf aanwezig.

Zo’n dag begint al vroeg. Voor de jongens en de band aanwezig zijn ben ik al op de locatie om het licht te regelen en mijn camera op te stellen voor de meet & greet. Een lichttechnicus van de locatie helpt me daarbij. Naast het aanwezige licht heb ik mijn flitser mee, die ik los naast mijn camera neerzet. Dan is het zoeken naar de juiste belichting, flitsintensiteit, iso, en kelvin.

Op elke locatie verloopt het anders. Als ik vlot klaar ben kan ik nog even gaan kijken bij de repetitie van de band. Niet alleen leuk om te zien, maar ook goed voor een idee hoe de show gaat verlopen. Dat geeft me een klein voorsprongetje.

Omdat mijn opstelling al klaar staat als de meet & greet begint, hoef ik alleen nog maar op het knopje van mijn camera te drukken als er een foto gemaakt moet worden.

Daarna uitrusten, eten en naar de zaal, die ondertussen al aardig volloopt met fans. Om zowel wat foto’s dichtbij als veraf te maken heb ik de vrijheid om vooraan te staan, tussen de fans en het podium, en naar het balkon te lopen, van waaruit je een goed overzicht hebt over de zaal.

Alle foto’s heb ik met mijn 24-105mm EF f4L IS USM lens geschoten. Mijn 70-200mm is mijn tas niet uit geweest.

 

 

Back To Top