skip to Main Content

Website vernieuwen

Ik heb nogal wat wensen en eisen ten aanzien van mijn website. Ik wil mijn werk er mooi op kunnen presenteren en ook nog eens controle hebben over het uiterlijk van de site.

De betaalde thema’s zijn toch echt beter

Lang heb ik geprobeerd om mezelf te redden met gratis WordPress themes. Ik ben mede daardoor aardig handig geworden in het aanpassen van de php en het css, waardoor ik thema’s wat meer naar mijn hand kan zetten. Het is echter niet langer voldoende.

Top vier WordPress thema’s

Ik ben gaan zoeken naar een mooi ‘premium’ thema, waar alles in zit wat ik wil. Er zijn op het moment verschillende thema’s die ongelofelijk veel kunnen. Zo is er Divi, met tientallen mogelijkheden. Enfold kan nog net even iets meer en is vergelijkbaar in het gebruik. Van het aantal mogelijkheden van het Avada theme werd ik een beetje naar. Dat zijn er zo veel dat het me duizelt. Stuk voor stuk prachtige thema’s waar je helemaal los mee kunt gaan.

Total theme

Het vierde thema dat mijn speciale aandacht had was Total. Total kan niet zo veel als Avada, maar heeft een uitstraling die mij meer aanspreekt dan de andere thema’s. Nu moet ik er wel bij zeggen dat je die uitstraling helemaal zelf bepaalt door hoe je je website aankleed. Je kunt de fonts bepalen, en alle kleuren en formaten van alle banners, headers, sliders, kolommen, buttons en ga zo maar door.

Dik tevreden, tot nu toe

Toch heb ik uiteindelijk voor Total gekozen om mijn nieuwe website mee te bouwen. Tot nu toe ben ik dik tevreden. Er zitten twee prachtige slider plugins in. Ik heb nog nooit zulke complexe plugins gezien. De komende tijd vul ik mijn vrije uurtjes met het uitzoeken hoe die plugins werken, om er het meeste en het mooiste uit te kunnen halen.

Back To Top