skip to Main Content

Opel Ascona; Een oude liefde in beeld

Je kunt mooie foto’s laten maken van jezelf, samen met je lief, gezin, familie, vrienden, collega’s en ga zo maar door. Maar wat dacht je van een professionele foto van je grote hobby? Deze keer mocht ik een knal oranje Opel Ascona uit 1974 samen met zijn trotse eigenaar fotograferen. Robert koestert de bolide nu al 20 jaar. Tijd dus voor een paar mooie foto’s van zijn ‘kindje’.

Opel Ascona fotograferen tijdens het blauwe uurtje

Voorafgaand aan de fotoshoot ben ik rond gaan rijden om een goede locatie te zoeken. Ik zocht een mooie omgeving waar we de ruimte hadden om de auto te parkeren en de flitsers neer te zetten, zonder dat ik daarvoor op de rijweg moest staan met gevaar voor het verkeer en mijn eigen leven. Ik vond een paar mooie locaties in Zoetermeer, waar we er een van uitkozen.

De zon zou ondergaan om 19:00 uur, en het blauwe uurtje zou starten om 19:20 uur. We waren om 18:00 uur op locatie. Ik ging bij aankomst gelijk hard aan de slag om de flitsers neer te zetten en een voor een in te stellen. Ik heb bij deze foto gebruikgemaakt van drie flitsers. Een op de Opel Ascona, een op z’n baasje en een in de auto. Allemaal met een eigen lichtsterkte. De flitser op Robert had ik voorzien van een softbox en de flitser in de auto had een blauw filter.

Toen het blauwe uurtje aanbrak had ik een kleine 20 minuten om de foto te maken. Na die 20 minuten wordt het te donker. Het blauwe uurtje duurt overigens geen uur, maar 45 minuten. Je kunt het blauwe uurtje voor zonsopgang en na zonsondergang checken op bluehoursite.com.

Professionele foto’s van je passie

Hoe leuk is het om professionele foto’s te hebben van je grote passie? Dat waar jij je vrije uurtjes in steekt en je hart sneller van gaat kloppen, mooi in beeld en groot aan de muur. Al eens aan gedacht? Zo niet, dan hoop ik je op een leuk idee te hebben gebracht.

Back To Top