skip to Main Content

Portret van mijn oma

Mijn oma vroeg mij een aantal weken geleden of ik een portret van haar wilde maken, zodat ze die naar haar broer in België kon sturen. Ze zijn beide op leeftijd en ze kunnen elkaar daardoor, in combinatie met de reisafstand, niet zo vaak meer zien.

Door een paar grote opdrachten duurde het even voor ik tijd kon vrijmaken, maar vlak voor haar 94ste verjaardag is het gelukt.

Falcon Eyes Backgound Board 

Ik heb mijn mobiele studio opgebouwd in mijn woonkamer. Ik heb deze keer een extra compacte opstelling gemaakt; In plaats van mijn vinyl achtergrond rol heb ik mijn Falcon Eyes Backgound Board neergezet. Opgevouwen is ie slechts 66 cm. Zodra ik hem uitklap is het voor mij als klein opdondertje toch nog een hele strijd om de flap van 148 x 200 cm op z’n plek te krijgen (en na afloop weer op te vouwen).

Een groot voordeel van deze achtergrond is dat ie bijna niks weegt en ingeklapt ook nog eens weinig ruimte inneemt. Uitgeklapt kun je de flap tegen een muur zetten of vastmaken aan een statief. Heb je niet veel ruimte en wil je alleen een headshot (portret maken van dichtbij) maken, dan heb je aan deze achtergrond voldoende.

Portret gelijk afdrukken

Naast de achtergrond heb ik een statief neergezet met daarop een reportage flitser en softbox. Meer had ik niet nodig. Toen alles op z’n plek stond haalde ik oma op. Eenmaal thuis kon ik haar direct portretteren en de foto’s afdrukken op hoogwaardig papier met mijn professionele printer. Het stoeltje dat ik voor haar bij de opstelling had klaargezet vond ze zo fijn dat ze daar de rest van de dag lekker op is blijven zitten.

 

Portretfoto’s van je dierbaren

Het is fijn om mooie portretfoto’s te hebben van je dierbaren. De waarde van foto’s lijkt toe te nemen met het ouder worden. Ik merk vaak dat ouderen boven alles waarde hechten aan mooie foto’s van de kinderen en kleinkinderen. En het is waar: hoeveel mooie spulletjes je ook hebt, niets is zo fijn als de mensen om je heen te hebben van wie je houdt.

Back To Top