skip to Main Content

Portetshoot met Diana van der Bent

De getalenteerde zangeres Diana van der Bent had behoefte aan nieuwe, representatieve portretfoto’s en die portretten mocht ik van haar maken! Zo’n portretshoot is voor mij een feestje natuurlijk.

Portretten voor verschillende doeleinden

Diana’s repetoir bestaat zowel uit klassiek als uit jazz. Twee muziekstromingen met compleet verschillende doelgroepen en bijbehorende beeldtaal. De ‘klassieke wereld’ vraagt om meer behoudende portretten, terwijl de jazz vraagt om uitgesprokener beelden.

Het is het makkelijkste in zo’n situatie om tijdens de fotoshoot te kiezen voor één doelgroep. Wij hebben dat niet gedaan. We namen de tijd om lekker te experimenteren.

Portret in zwart-wit

Meestal fotografeer ik in kleur. Ik houd erg van kleur en van beelden die knallen. Daar gaat dus over het algemeen mijn voorkeur naar uit, maar soms maak ik uitzonderingen. Dat doe ik als de opdrachtgever of het onderwerp erom vraagt. Zo is portretfotografie vaak erg mooi in zwart-wit. Door te werken met subtiele grijstinten of stevig zwart kun je een heel ander accent in je foto’s leggen. Zwart-wit brengt een beeld terug tot de essentie en geeft portretten een andere diepgang. Bij Diana werkt zwartwit uitstekend en de portretshoot leverde haar beelden die ze kan gebruiken voor uiteenlopende doeleinden.

Diana van der Bent

Diana was werkzaam als jurist toen zij in 2008 besloot het roer om te gooien en haar hart te volgen. In 2012 rondde zij haar conservatoriumopleiding af in zowel het lichte als het klassieke genre.

Diana zingt stukken uit de jazz en de wereldmuziek. Daarnaast is zij actief in het zingen van oratorium en opera.

In de theatervoorstelling Tout finit par des chansons brengt zij samen met gitarist Paul den Bakker in een intieme setting prachtige chansons van onder meer Brel, Brassens, Barbara, Ferré en Moustaki. Kunstenaar Ruben Maalman maakt de voorstelling compleet met sfeervolle projectiebeelden die je meenemen in de poëzie en geschiedenis van Parijs. De voorstelling zit zó goed in elkaar dat je geen kennis van of ook maar enige interesse hoeft te hebben in het genre om toch betoverd te raken door de Franse chansons die het gezelschap ten gehoren brengt. Gaat ’t dus vooral zien!

Back To Top