skip to Main Content

SEO voor meer bekendheid

Het is als fotograaf belangrijk om een goede online portfolio te hebben, waar je mensen naar kunt verwijzen. Dat niet alleen; die website moet er ook nog eens strak uitzien, want het is een visitekaartje. Het is vaak een eerste kennismaking met je werk. Daarnaast kun je je website inzetten bij acquisitie.

Het is nog veel mooier als je naast actief klanten werven gevonden wordt door mensen die op Google zoeken naar fotografen. Daar komt zoekmachine optimalisatie (SEO) om de hoe kijken. Hoe hoger je verschijnt in de zoekresultaten van Google, hoe groter de kans dat je website wordt bezocht en je op deze manier nieuwe klanten krijgt. Het loont dus de moeite om daar wat tijd en energie in te steken.

Een fotograaf moet veel meer kunnen dan alleen fotograferen

Nu is SEO een vak apart, en als fotograaf moet je al van zoveel verschillende markten thuis zijn. Je moet niet alleen kunnen fotograferen, je ben ook vaak stylist, visagist, planner, ondernemer, websitebouwer, marketeer, online communicatiemedewerker, en soms zelfs een halve psycholoog. Een goede reden om de SEO over te laten aan een bureau dat hierin is gespecialiseerd. Nu heb ik de mazzel dat ik ook kennis heb van SEO en daar maak ik dus ook dankbaar gebruik van. Ik wil nu eenmaal goed gevonden worden, want ik fotografeer graag en er moet natuurlijk ook gewoon brood op de plank. Van exposure kan ik niet leven.

Linkbuilden als SEO

Onderdeel van mijn SEO zijn de blogs die ik schrijf op mijn eigen website, maar ook op andere websites van waaraf ik naar mijn site kan linken. Dat noemen we ook wel linkbuilden. Als ik de mogelijkheid heb om ergens een linkje naar mijn site te kunnen laten plaatsen, maak ik daar dus ook gebruik van. Hoe meer websites naar mij verwijzen, hoe hoger ik in Google kom. Nu hoop ik dat mijn schrijfsels ook nog eens leuk zijn om te lezen, en mensen verleiden om met mij in zee te gaan.

Links ruilen

Er zijn verschillende websites waar je een link of een artikel mag plaatsen, in ruil voor een linkje op je eigen websites. Dit zijn een paar van die websites:

Back To Top