skip to Main Content

Stoere portretten laten maken

Ik kreeg een keer een opmerkelijke en ontzettend leuke vraag: of ik ook stoere portretten kan maken. Ongepolijst en ruw. Mijn antwoord was ‘ja’. Heel hard ‘JA’! Er zijn niet zoveel mensen die het lef hebben en zelfverzekerd genoeg zijn om zichzelf zo te laten fotograferen, dus als die kans voorbij komt grijp ik hem met beide handen aan. Het is namelijk ontzettend leuk om stoere portretfoto’s te schieten.

Voor stoere portretten moet je lef hebben

Het is heel belangrijk dat je niet onzeker bent uitgevallen. Je gaat namelijk alles zien. Nu kun je met de scherpte en grootte van de beelden die ik maak toch al je poriën tellen, maar bij deze foto’s komt de nadruk te liggen op ieder weerbarstig detail. Dat is ook gelijk precies wat deze portretten zo ontzettend spannend maakt om naar te kijken. Die details maken de foto fascinerend. Ben je niet bang uitgevallen en vind je het leuk om echte bad-ass foto’s van jezelf te hebben, dan is dit wat je wil!

Hoe maak ik stoere portretten?

Ik zal je uitleggen hoe ik te werk ga. Met betrekking tot de achtergrond hebben we verschillende mogelijkheden. Ik heb een paar kleine, handige achtergrondschermen die ik overal mee naartoe kan nemen. Dat is super handig, want dat geeft me de mogelijkheid om bij jouw thuis, op kantoor of waar dan ook een studio op te bouwen om de headshots te kunnen maken. Een grimmige, industriële locatie, een bouwterrein, steegje, fietstunnel of een andere ongezellige plek kan ook zeer goed dienen als setting voor de portretfoto’s.

Camera-instellingen bij stoere portretten

Met mijn camera heb ik perfecte controle over kleur, verzadiging, zwarten en hooglichten. Als ik al kies voor kleur (zwart-wit werkt namelijk ook heel goed) zet ik de verzadiging zo ver mogelijk omlaag. De zwarting zet ik omhoog, wat ieder vlekje, rimpeltje en stoppeltje in het portret benadrukt. Als ik ook de hooglichten omhoog zet breng ik ook nog eens extra contrast in de foto. Ik ben vooral bezig om daar een goede balans in te zoeken en de grenzen te ontdekken. De juiste balans en de grenzen van waar het nog mooi is en wanneer niet meer zijn namelijk bij ieder portret weer anders. Dat komt door de huid, het haar en de kleding van de geportretteerde, de achtergrond en het licht.

Ik trek je kop eraf

Tijdens de fotoshoot mag je vooral niet lachen. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. We maken namelijk geen gezellige beelden, maar stoere, gevaarlijke portretten. Ik vraag je dus ook om ‘ik trek je kop eraf’ te denken. Dat is de emotie die ik vast wil leggen. Jij bent de baas. Met jou valt niet te sollen, en dat gaan we laten zien met deze foto’s.

Lees je dit artikel en voel je de drang om jouw stoere kant te laten zien? Wacht dan niet langer en neem contact met me op voor een brute portretshoot.

 

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Onderwerp

Je bericht

Back To Top