skip to Main Content

UNIKIDS video shoot

UNIKIDS

Vijf bevriende buurmeisjes met een liefde voor muziek wilden zich graag inzetten voor Unicef. Geïnspireerd door het Franse Kids United besloten zij hun eigen Nederlandse versie te maken van On ecrit sur le murs: Schrijven op de muur, om zo aandacht te krijgen voor Unicef. Zo ontstond UNIKIDS.

Ze konden echter wel wat hulp gebruiken bij het maken van een professionele videoclip. Ze klopten aan bij de producers van Future Presidents. Die op hun beurt weer contact opnamen met mij. Want bij een videoclip horen natuurlijk ook professionele foto’s.

Opdracht voor UNIKIDS

Ik wordt altijd heel enthousiast van dit soort opdrachten. Zoveel mensen die zich samen inspannen voor zo’n mooi project is ontzettend inspirerend. Daarnaast vind ik het reuze interessant om te zien hoe zo’n productie tot stand komt.

Mijn opdracht was om losse portretten te schieten van de meiden, een groepsfoto voor de cover, een paar stills van de clip en wat foto’s van achter de schermen.

Het was reuze leuk om die talentvolle meiden voor mijn camera te hebben. Het was super makkelijk om mooie portretten te schieten, en heel amusant om de dynamiek te zien tussen die vijf. Ze kwamen al snel met allerlei gekke ideeën voor de groepsfoto’s. Ik liet ze lekker hun gang gaan, want ik wilde graag die spontaniteit vastleggen.

Nabewerken fotoshoot UNIKIDS

’s Avonds laat kwam ik thuis van de opnames, met een lading foto’s waar je eng van wordt. Ik heb alles doorgeploegd en een voorselectie gemaakt. Alles wat technisch niet goed was, of niet representatief heb ik eruit gehaald. De rest heb ik nabewerkt. Uit deze selectie heeft Future Presidents een reeks foto’s gekozen die gebruikt worden voor de promotie van de clip.

Benieuwd naar het eindresultaat? Kijk en luister hieronder en check de foto’s in mijn portfolio:

 

Back To Top