skip to Main Content

Maak opa en oma blij met een familieportret

Wat is er leuker voor een opa en oma om een familieportret te krijgen met daarop hun kinderen en kleinkinderen? Waarschijnlijk vrij weinig. Ik heb gemerkt dat waar jongeren nog bezig zijn met alle andere dingen in het leven, zoals uitgaan, carrière, vakanties, vrienden en het opbouwen van een gezin, bij ouderen vooral de focus ligt op familie.

Familieportret waardevoller met de jaren

Mooie foto’s van kinderen en kleinkinderen worden met de jaren steeds waardevoller. En geef ze eens ongelijk! Zijn uiteindelijk de relaties die je hebt met de mensen van wie je houdt niet het aller belangrijkste in het leven? Belangrijker dan al het andere? Hoe dan ook; wil je je ouders of grootouders echt iets moois geven, geef ze dan een familieportret. Succes gegarandeerd.

Je kunt ze verrassen met een familieportret, maar je kunt ze ook meenemen naar de familieshoot, zodat ze samen met de kinderen en kleinkinderen op de foto kunnen. Allebei leuk!

Neven en nichten shoot

Laatst werd ik benaderd door een stel neven en een nicht die het plan hadden opgevat om een groepsportret te geven aan hun opa en oma, ter ere van hun 50 jarig huwelijksfeest. Dat was een hartstikke leuk idee van de zes enthousiaste tieners. Het krappe tijdsbestek waarin de shoot moest plaatsvinden maakte het echter nog een hele uitdaging. Het is best vroeg in het jaar, waardoor het weer vaak koud en onvoorspelbaar is. In dit geval moesten we door de weersomstandigheden uiteindelijk de shoot verplaatsen naar de ochtend op de dag van het huwelijksfeest. Mijn advies bij dit soort ideeën is dan ook altijd om het zo ver mogelijk van te voren te plannen.

Familieshoot in de ochtend

Al om 09:00 uur ’s ochtends waren we in het bos voor de familieshoot. Het was nog koud, maar de zon brak door en de voorspelling was dat het die dag een heerlijke 14 graden zou worden. De lente hing in de lucht en dat was goed te zien aan de natuur. Al snel hadden we een aantal spontane groepsfoto’s gemaakt, waarna ik van iedereen individueel nog een paar portretjes heb gemaakt. Daarna ging ik als een razende naar huis om een foto te selecteren, na te bewerken en af te drukken op 20 x 30 cm, zodat de kleinkinderen het familieportret om 13:00 ’s middags tijdens het feest, ingelijst en wel konden geven aan hun dolgelukkige opa en oma.

Eind goed, al goed!

Back To Top