skip to Main Content

Zakelijke portretfoto’s voor Van Spronsen en partners

van Spronsen en partners

Horeca-adviesbureau Van Spronsen en partners had zakelijke portretfoto’s nodig van alle medewerkers voor op de website. De foto’s van het bureau waren verouderd en het team was veranderd. Tijd dus voor nieuwe foto’s, en ik had de eer om ze te maken!

Van Spronsen en partners

Van Spronsen en partners is een horeca-adviesbureau voor de horeca-, hotel- en leisurebranche. Het bureau is sinds 1987 actief binnen deze branche. De werkzaamheden van Van Spronsen en partners zijn gericht op optimalisatie van de horeca en leisure voor zowel ondernemers, projectontwikkelaars als voor gemeentes. In de loop der jaren heeft Van Spronsen een uitgebreid horeca- en leisure kennisprofiel opgebouwd. Haalbaarheidsonderzoek, strategische toekomstvisie, management ondersteuning en vestigingsplaatsonderzoek zijn enkele voorbeelden van diensten die Van Spronsen levert.

Opstarten na corona

Het bureau heeft een bruisend team van vijftien enthousiaste medewerkers. Ze kwamen op de dag van de shoot allemaal voor het eerst weer bij elkaar sinds de coronacrisis. In de afgelopen maanden hebben de meesten van hen thuis gewerkt, zoals bijna iedereen in ons land. De leuke club mensen maakte me enthousiast. Portretfotografie is mijn passie, maar het is natuurlijk extra gaaf om foto’s te mogen maken van zo’n leuk team.

Zakelijke portretten voor het kantoor

Op verzoek schoot ik de portretten buiten in de tuin en de timing was perfect. We begonnen gelijk om half negen ’s ochtends, omdat het licht dan zo mooi laag stond en door de prachtige grote oude boom voor het kantoor scheen. Het beloofde die dag zeer warm te worden, wat een vroege start extra prettig maakte. Hadden we de shoot in de middag gepland, dan had misschien niet iedereen er meer even fris opgestaan als in de ochtend.

Een voor een geportretteerd

Er was een volgorde gemaakt waarin iedereen zich bij mij kwam melden voor het maken van de foto’s. Dat werkte erg fijn. Ik nam voor iedereen de tijd. Dat doe ik altijd heel bewust. Het maken van portretten is een wisselwerking van de fotograaf en de geportretteerde. Hoe ontspannener iedereen is, hoe beter het portret. Tijdens het fotograferen had ik het doel van de foto’s in mijn achterhoofd. In dit geval was dat de website, waarbij gebruik wordt gemaakt van zwart-wit foto’s en een horizontaal formaat nodig was voor de medewerkersportretten.

Levering zakelijke portretfoto’s

Toen iedereen bij mij langs geweest was pakte ik mijn spullen weer in en reed naar huis om met de nabewerking aan de slag te gaan. Ik heb de foto’s geleverd in verschillende bestandsformaten, zwart-wit en in kleur. Het is immers fijn om de foto’s niet alleen in zwart-wit te hebben voor op de website, ook in kleur en in een hoge resolutie te, zodat ze nog voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Wel zo handig. Deze service lever ik standaard bij mijn opdrachten, in overleg met de klant.

Wil je meer weten over Van Spronsen en partners of meer portretten zien van het team? Kijk dan op de website van Van Spronsen.

Heb je na het lezen van deze blog interesse gekregen in het laten maken van zakelijke portretfoto’s? Neem dan contact op voor de mogelijkheden en neem vooral ook een kijkje op mijn website voor meer voorbeelden van zakelijke portretten.

Back To Top