skip to Main Content

Zakelijke profielfoto’s; zo ga ik te werk

Goed geportretteerde werknemers zijn een visitekaartje voor het bedrijf waar zij werken. Met een representatieve foto maken zij immers een professionele eerste indruk op bijvoorbeeld zakenrelaties en klanten.

Professionele profielfoto’s dragen bij aan uitstraling van het bedrijf en geven potentiële nieuwe collega’s een goede eerste indruk van het bedrijf als werkgever. Dat maakt zakelijke profielfoto’s zo belangrijk.

Zakelijke profielfoto’s; zo ga ik te werk

Eerst kijken we samen naar de wensen en mogelijkheden. Wat wil het bedrijf communiceren? Wat is huisstijl van het bedrijf? En waarvoor worden de portretten gebruikt? Op LinkedIn en andere social media, of op de website? Aan de hand daarvan maken we samen de keuze voor een setting. Ik fotografeer de medewerkers in een omgeving (aan hun bureau of op een mooie plek in of om het kantoor), of in een studio setting.

Vervolgens kiezen we een datum waarop ik de foto’s kom maken. Bij studioportretten richt ik op kantoor een mobiele fotostudio in, waar de medewerkers zich kunnen laten portretteren. De studio bouw ik graag op in een aparte ruimte. Veel mensen vinden het spannend om geportretteerd te worden. Publiek zorgt dan meestal voor extra stress, en verkrampte ongemakkelijke blikken op de foto’s. Dat willen we natuurlijk niet hebben.

Planning bij het maken van zakelijke profielfoto’s

Een goede planning is bijzonder belangrijk. Allereerst is er de communicatie naar de medewerkers. Als ze op tijd op de hoogte zijn kunnen ze rekening houden met hun planning, zorgvuldig representatieve kleding uitkiezen en al dan niet van te voren nog even een bezoekje brengen aan de kapper. Vooral bij bedrijven met meer dan 20 werknemers maak ik graag gebruik van een intekenlijst die verspreid wordt via interne communicatie. Op die lijst kunnen de medewerkers zich vooraf inschrijven op een bepaalde tijd. Zo weet ik wie, wanneer en in welke volgorde voor mijn lens verschijnt, zodat ik bij het verwerken van de foto’s weet wie wie is.

Kledingtips voor zakelijke profielfoto’s

Bij een professionele foto zijn er diverse factoren hierbij van belang: het licht, de setting én je kleding. Als je een profielfoto laat maken, zorg dan dat je er representatief uit ziet. Vermijd hierbij streepjes en drukke prints en kies voor een tint die past bij de kleur van je huid. Kies tijdloze kleding, bijvoorbeeld een blouse en/of een jasje.

 

Back To Top