skip to Main Content

Zwangerschapsfotoshoot als herinnering voor later

Ben je zwanger, dan breekt er een speciale tijd aan. Er groeit een kindje in je buik. Hoe bijzonder is dat? Die negen maanden vliegen voorbij en voor je het weet heb je je kindje in je armen. Om je zwangerschap te vieren en je die prachtige buik later nog te kunnen herinneren is een zwangerschapsfotoshoot ideaal!

Wanneer plan je een zwangerschapsfotoshoot?

Een zwangerschapsshoot is het mooist als je een dikke buik hebt. De beste periode is tussen de 33 en 35 weken. Vind je je buik al eerder mooi genoeg, dan is dat natuurlijk ook helemaal prima.

Waarom zou je een zwangerschapsfotoshoot doen?

Omdat de tijd vliegt. Voor je het weet ben je bevallen. Als je even niet oplet zet het zijn of haar eerste stapjes en als je kleine spruit eenmaal naar school mag denk je met weemoed terug aan het bijzondere moment dat je je kindje voor het eerst in je armen had. Dan is het natuurlijk super fijn om de foto’s terug te kijken van je zwangerschap en die prachtige buik waar je kleintje in groeide.

Daarnaast is een zwangerschapsfotoshoot helemaal voor jou. Even geen geregel en ge-klus aan de kinderkamer, maar genieten van je zwangerschap en daar bewust bij stilstaan.

Een paar tips voor je zwangerschapsshoot

  1. Kies voor een locatie waar je je op je gemak voelt. Dat kan een mooie buitenlocatie zijn, zoals het strand of het bos, maar ook de studio van de fotograaf of in je eigen huis. Ik heb een mobiele studio die ik kan opbouwen op een locatie naar keuze. Je keuze voor een locatie kan ook bepaald worden door je mobiliteit (of het gebrek eraan). Geef goed aan wat je wel en niet kan.
  2. Wil je foto’s bij jou thuis? Bedenk dan van te voren mooie plekjes, en ruim op waar nodig zodat de ruimtes mooier ogen. Misschien heb je nog accessoires die juist een mooie toevoeging zijn.
  3. Zorg dat je de afspraak voor de shoot al een paar weken van te voren maakt. Zo weet je zeker dat de fotograaf naar keuze beschikbaar is.
  4. Bedenk vooraf wie je wilt betrekken bij de fotoshoot. Wil je alleen? Samen met je partner? Of wil je een familiefoto met de kinderen erbij? Als je een shoot wil met je partner en je kindje(s) dan is het leuk als jullie kleding matcht en worden de foto’s het mooist. Denk ruim van te voren na over jullie kledingkeuze. Dat voorkomt stress.
  5. Wil je wel kleding aan? Of wil je met een blote buik op de foto? Denk ook daar van te voren over na. Misschien heb je een mooi lingerie setje of een kanten jurkje. Strakke tops benadrukken je buik ook heel mooi. Doe je een buitensloot, dan waait een tule jurk mooi in de wind. Zorg voor de zekerheid voor extra kledingsetjes, zodat je kunt afwisselen als je niet tevreden bent over je kledingkeuze. Wil je met een blote buik of helemaal naakt op de foto? Zorg er dan voor dat je vooraf losse kleding draagt. Dat voorkomt kledingafdrukken op je huid.
  6. Kies voor rustige make up, neutrale kleding en niet te veel tierlantijnen. Dan wordt de aandacht zo min mogelijk afgeleid van je mooie bolle buikje.
Back To Top