skip to Main Content

Lieve newbornshoot met prachtig meisje

Mensen zijn mijn niche. Ik heb een grote liefde voor portretfotografie en fotografeer mensen van alle leeftijden. Zakelijke portretfotografie, fotoshoots en fotografie omtrent belangrijke levensgebeurtenissen, zoals verloving, huwelijk, zwangerschap en geboorte. Ik vind het allemaal leuk om te doen, maar een newbornshoot vind toch extra speciaal en ontzettend vertederend, zo ook de shoot met Yara.

Newbornshoot met baby van tien dagen oud

Ruim van te voren arriveerde ik bij het gezin thuis. Dat gaf mij de mogelijkheid om in alle rust mijn mobiele studio op te bouwen, mijn licht in te stellen en alle spulletjes klaar te zetten. Het lieve kleine meisje van slechts tien dagen oud werd ondertussen gebadderd en gevoed. Toen we startten met de shoot was ze daardoor extra slaperig.

Baby zwachtelen voor newbornshoot

Ik beschik over allerlei doeken, zwachtels, mutsjes, hoofdbandjes en vachtjes die ik gebruik ter aankleding van de shoot. Ik wissel er ook mee af, zodat er veel variatie ontstaat in de foto’s. Toen we begonnen was Yara nog een beetje wakker, maar zodra ik haar begon te zwachtelen in mijn nieuwe oud roze doek viel ze in slaap. Ik legde het mooie kindje in een grote mand om haar daarna van alle kanten te fotograferen.

Verschillende poses

Ik heb Yara in verschillende zwachtels gewikkeld en haar ook een keer op haar buikje neergelegd met opgetrokken beentjes. Yara was heel rustig en heeft de gehele shoot geslapen. Ze heeft er niets van gemerkt! Ik heb ook een paar detailshots gemaakt van haar gezichtje en haar kleine voetjes, want dat is altijd leuk om erbij te hebben.

Newbornshoot nabewerken

Met fotograferen alleen ben je er niet. In ieder geval niet met de soort newbornshoots die ik verzorg. Pasgeboren baby’s hebben een gevoelige huid en zitten onder de plekjes, vlekjes en huidschilfertjes. Die haal ik in photoshop allemaal weg om het perfecte plaatje te krijgen. Ik probeer dit wel zo subtiel mogelijk te doen, want het moet wel een echte baby blijven natuurlijk. Het is een heel secuur en tijdrovend werk, maar het resultaat mag er zijn en dat maakt het werk ook gelijk leuk om te doen.

Heb je interesse in een newborn fotoshoot? Wil je er graag meer over weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Back To Top