skip to Main Content

Goede online presentatie in coronatijden extra belangrijk

thuiswerken

Alles ging goed. Het nieuwe jaar beloofde veel moois. Het ging velen van ons voor de wind. En toen kwam het coronavirus, met alle gevolgen van dien. Thuiswerken en social distancing is het devies. Alles gebeurt momenteel op afstand en digitaal. Dat maakt je online presentatie nu extra belangrijk.

Jouw online aanwezigheid is je visitekaartje

Niet alles is meer mogelijk, maar we proberen zo veel mogelijk door te gaan, vanuit huis. Ook worden er allerlei nieuwe manieren bedacht om toch gewoon te kunnen werken. Samenwerken, gesprekken met zakenrelaties en (potentiële) klanten, solliciteren; alles gebeurt online.

Het was altijd al belangrijk om representatief en verzorgd voor de dag te komen. Daarin is niet veel veranderd, maar (ja, daar is ie, de ‘maar’), online moet je extra je best doen. Meer dan ooit kijken je werkrelaties naar je profielfoto, omdat je die nodig hebt voor veel meer verschillende kanalen dan alleen LinkedIn en de gebruikelijke social media. Denk bijvoorbeeld aan kanalen als Teams, Skype en Zoom. Lukt het niet om te bellen met beeld en bel je alleen met geluid, dan is het zeer belangrijk dat de foto die getoond wordt in plaats van het beeld van uitstekende kwaliteit is.

Jouw hele presentatie, jouw hele voorkomen geschied via het computerscherm. Alles wat er van jou te zien is moet daarom tip top in orde zijn. Denk dus goed na over je personal brand.

Zakelijke profielfoto’s voor een professionele online presentatie

Beeld is belangrijk. Al schrijf je nog zo goed, mensen willen graag zien met wie ze te maken hebben. Waar je eerst nog al je charmes in de strijd kon gooien tijdens een eerste kennismakingsgesprek, moet je het nu meer dan ooit hebben van representatieve foto’s. Denk dus goed na over wat je wilt communiceren. Je vakmanschap? Je servicegerichte vriendelijkheid? Ben je degelijk, behoudend, of juist vernieuwend, spontaan en extravert?

Profielfoto’s laten maken tijdens corona-crisis?

Nu denk je misschien: “Dat is allemaal heel leuk bedacht, Monique, maar profielfoto’s laten maken kan nu helemaal niet.” Nou, die gedachte wil ik gelijk de kop in drukken, want ik heb goed nieuws: Dat kan wel! Ik houd het RIVM goed in de gaten en volg de adviezen.

Fotoshoots met één persoon, profielfoto shoots en headshots zijn geen enkel probleem. Hiervoor kunnen we naar een buitenlocatie, het kan op kantoor of in de mobiele studio die ik bij mij thuis opbouw. Het is hierbij namelijk geen probleem om 1,5 meter afstand te houden. Een begroeting bestaat uit het op een afstandje naar elkaar zwaaien en helpen met poseren doe ik door het op een afstandje voor te doen.

Daarnaast zorg ik ervoor dat alle oppervlakken en deurklinken die je mogelijk aanraakt zijn ontsmet. Op een buitenlocatie, bijvoorbeeld in het bos of op het strand valt er weinig te ontsmetten. Toch zorg ik ervoor dat ik voorzien ben van middelen om dat toch te kunnen doen.

Meer lezen over profielfoto’s en personal branding?

Wil je weten wat er zoal komt kijken bij personal branding? Of wil je weten waar je rekening mee moet houden bij het maken van een representatieve profielfoto? In deze artikelen kun je er alles over lezen:

Heb je dit artikel gelezen en wil je graag professionele profielfoto’s waarmee je een verpletterende eerste indruk maakt? Maak dan snel een afspraak!

Back To Top